Pénz- és tőkepiac

Bízik a régióban az OTP

Az OTP csoporthoz tartozó kelet-európai országok pozitív növekedési potenciállal rendelkeznek

Az OTP csoporthoz tartozó kelet-európai országok pozitív növekedési potenciállal rendelkeznek, hiszen nincsenek strukturális problémáik – jelentette ki Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a hitelintézet mai közgyűlésén.

Hozzátette: a kedvező kilátások tükröződnek a bedőlési kockázatot tükröző CDS-felárakban is, hiszen például az elmúlt évben még kritikus helyzetben lévő Ukrajna esetében jelenleg már 5 százalék környékén alakul ez a mutató, míg Görögországban, Spanyolországban vagy Írországban ennél magasabb.

Ami pedig a magyarországi helyzetet illeti: a vezérigazgató-helyettes értékelése szerint, amennyiben az új kormány az eladósodottság növelése nélkül, vagy csökkentésével párhuzamosan végre tudja hajtani a szükséges átalakítási lépéseket, akkor Magyarországon is hosszú távú, és fenntartható növekedésre lehet számítani.

Bencsik László emellett rámutatott: a hitelek kamataiban érvényesíthető marzsok a térség országaiban továbbra is magasabb szinten maradnak, mint Nyugat-Európában

OTP növekedési potenciál régió
Kapcsolódó cikkek