Pénz- és tőkepiac

Buffett: Nagy javulást látok!

Warren Buffett már bizakodik az amerikai gazdaság jövőjét illetően. A milliárdos a közelmúltban jelentős pozitív változást érzékelt.

A Berkshire Hathaway vezérigazgatója az AP információi szerint úgy nyilatkozott: a cégcsoporthoz tartozó nyolcvan vállalat jelentéseiből jelentős javulás olvasható ki.

Buffett hozzátette: március előtt a kilábalás üteme visszafogott volt, de az előző hónapban jelentős lendületet vett a javulás, főként az Egyesült Államokban és Ázsiában. A ruházati cégtől a vasúttársaságig különböző cégeket birtokló Berkshire vezére szombaton válaszol a megjelenő, mintegy 40 ezer befektető kérdéseire a vállalat éves közgyűlésén.

A részvénypiacokat a tegnapi nap folyamán egyértelmű emelkedés jellemezte és a Dow 140 pontnál is többet erősödött, ahogy a befektetők az ExxonMobil (XOM $68.66 -0.78%) profitjelentésére reagáltak, és megfeledkeztek az európai mizériáról. Az emelkedés az egész piacot átfogta, a Dow Jones 30 részvényéből 27 drágult. Art Hogan, a Jefferies & Co piaci stratégája a CNBC-n a következőket nyilatkozta: „A piac az utóbbi idők legjobb jelentési szezonjának hatását élvezi. Ez több mint elég ahhoz, hogy elfordítsa a figyelmet Európáról és hatalmas deficitjeikről.”

berkshire befektető Buffett gazdaság
Kapcsolódó cikkek