Pénz- és tőkepiac

Kamatbevétellel javított óriásit a TakarékBank

A TakarékBank éves közgyűlésén a tulajdonos pénzintézetek 380 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 1,48 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel elfogadták a bank éves beszámolóját. A közgyűlés négyéves időszakra az eddigi vezérigazgatót, Csicsáky Pétert választotta meg a TakarékBank elnök-vezérigazgatójává.

A közel másfélmilliárd forintos adózás utáni eredmény 83 százalékkal múlta felül a 2008-as értéket, ami elsősorban a nettó kamatbevétel növekedésének, másrészt a működési hatékonyság további javulásának köszönhető: miközben az összes bevétel csaknem 10 százalékkal nőtt, a költségek emelkedése nem érte el a 6,5 százalékot.
 
A TakarékPont hálózat fiókjainak száma a 2008 év végi mintegy 200-ról 2009 végére 260 fölé emelkedett.

A Gazdakártya állománya az év során kötött 1266 ügylet nyomán 2009 végére 9,4 milliárd forintra nőtt. Eközben a Széchenyi Kártyának a szektor által értékesített szerződésszáma 18, míg a hitelkeretek összege több mint 20 százalékkal, 45,7 milliárd forintra bővült egy év alatt.
 
A befektetési banki ügyfelek száma közel 20 százalékkal nőtt 2009-ben, csatlakozásuk főként a nyugdíj-előtakarékossági ügyfél- és értékpapírszámlák állományának bővülésében volt tetten érhető.

Takarékbank bevétel TakarékPont befektetési bank adózás utáni eredmény Széchenyi kártya Gazdakártya
Kapcsolódó cikkek