Pénz- és tőkepiac

Örül magának az Erste

Az Erste Bank Hungary Nyrt. 13,92 milliárd forintot fizet ki osztalékként 2009 után tulajdonosának, az Erste Group Bank AG-nek, a mérleg szerinti nyereség fennmaradó részét pedig eredménytartalékba helyezik – derül ki a hitelintézet pénteki, éves rendes közgyűléséről kiadott közleményből.

A tulajdonosi fórum személyi kérdésekről is határozott. A közgyűlésen a tulajdonosok Major Jánost vállalati üzletágért felelős belső igazgatósági taggá, Martin Rohmannt és Claudia Höllert felügyelőbizottsági taggá és az auditbizottság tagjává, míg Nemes Róbertet felügyelőbizottsági taggá választották 2012. április 27-ig terjedő hatállyal.

A részvényesek emellett elfogadták a társaság magyar számviteli törvény szerinti 2009. évi konszolidált beszámolóját és konszolidált üzleti jelentését. Ennek értelmében az Erste Bank Hungary és leányvállalatai a 2009-es évet 2845,19 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 16,55 milliárd forintos mérleg szerinti eredménnyel és 154,7 milliárd forintos saját tőkével zárták.

A közgyűlés kapcsán kiadott értékelés alapján a bank vezetése elégedett a tavalyi teljesítménnyel, hiszen a dokumentum kiemeli: az Erste Bank 2009-ben a rendkívül kedvezőtlen makrogazdasági körülmények és az egész világot sújtó pénzügyi-gazdasági válság ellenére is javítani tudta piaci pozícióit.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

részvényes eredmény Erste közgyűlés üzleti jelentés mérleg
Kapcsolódó cikkek