Pénz- és tőkepiac

Pénzügyek - Nem lehet mindent e-úton intézni

Nem lehet mindent elektronikusan, nagy távolságról elintézni, még a pénzpiacon sem. Ez az egyik alapgondolata annak a könyvnek, amely az MTA Regionális Kutatások Központja, az MTA Regionális Tudományos Bizottsága, és az Akadémiai Kiadó jelentetett meg.

Gál Zoltán Pénzügyi piacok a globális térben – A válság szabdalta pénzügyi tér című monográfiájának bemutatóján a szerző elmondta: bár a nyugati szakirodalomban már jó ideje foglalkoznak a pénzügyi földrajzzal, addig Magyarországon alig ismert ez a terület. Mint mondta, ő maga ösztönös kritikusként szemlélte a globalizált piacot, és a térbeli korlátok alapján fogalmazta meg véleményét. Nem az a szándéka, hogy recepteket adjon a pénzügyi krízis utáni helyzet rendezésére, hanem az, hogy megmutassa a válság térbeli eloszlását - számol be a világtudomány.hu.

Ugyancsak a térbeliség mellőzhetetlen hatására hívta fel a figyelmet a könyv egyik méltatója, Bélyácz Iván akadémikus, a kötethez írott ajánlójában. Mint fogalmazott: „a mű írója ráérzett a vizsgált terület leglényegesebb jellegzetességére: arra az ellentmondásra, amely a globalizálódó pénzügyi tér távolságokat relativizáló hatása és a pénzügyi piaci működés térbeliségének növekvő fontossága között feszül.”

További részletek a világtudomány.hu-n

pénzügyek elektronikus út
Kapcsolódó cikkek