Pénz- és tőkepiac

Buffett: A kormányzat a zűrzavar oka

Warren Buffett továbbra is kiáll a Goldman Sachs mellett és azt állítja, hogy a közelmúlt pénzügyi zűrzavarát elsősorban a hibás állam felügyelet okozta.

Buffett cége, a Berkshire Hathaway 5 milliárd dollárt értékben birtokol elsőbbségi részvényeket a Goldman Sachsben, részben talán ennek is köszönhető, hogy Buffett mindvégig kiállt a csalással vádolt bank mellett - jelenti az AP.

Ma Buffett és a Berkshire alelnöke, Charlie Munger védte meg a Goldman viselkedését és hívta fel a figyelmet a kormányzati hibákra. Munger megfogalmazása szerint a legfőbb gond az, hogy a befektetési- és kereskedelmi bankokat Washington "az engedékenység és butaság keverékével" felügyelte. Az alelnök úgy látja, hogy a központi kontroll teljes mértékben csődöt mondott.

Buffett egyébként jelentős javulás jeleit látja az amerikai gazdaságban, a feldolgozóipari cégek az elmúlt időszakban jelentős nyereségeket könyveltek el. A Berkshire-hez tartozó mintegy 80 cég a befektető szerint megkezdte a munkaerőfelvételt, ezért van remény arra, hogy a jelenleg 9,7 százalékos csökken majd.

berkshire Buffett Goldman
Kapcsolódó cikkek