Pénz- és tőkepiac

Jól járnak a frankhitelesek a Budapest Banknál

Augusztustól a Budapest Bank mérsékli jelzáloghiteles ügyfelei törlesztési terheit. A pénzintézet úgy döntött: 60 bázisponttal csökkenti svájci frank illetve 100 bázisponttal forintalapú jelzáloghiteleinek kamatát.

A kamatcsökkentés a hitelüket szerződésszerűen törlesztő ügyfeleket érinti, míg fizetési nehézségekkel küzdő ügyfelei számára a pénzintézet továbbra is nyolcféle fizetési könnyítési lehetőséget kínál.

A Budapest Bank a jövő hónaptól 60 bázisponttal csökkenti svájci frank alapú hiteleinek, illetve 100 bázisponttal forintalapú hiteleinek kamatát. A kamatcsökkentés a bank szerződésszerűen teljesítő ügyfelei által alkotott jelzáloghitel-portfolióját, mintegy 30 000 szerződést érint.

A kamatcsökkentés 2010. július 10-étől érvényes, a módosult kamatoknak köszönhetően az ügyfelek augusztus 10-étől lényegesen alacsonyabb törlesztőrészletet fizetnek majd hiteleik után. Egy átlagos, 20 éves futamidejű, 10 millió forint összegű jelzáloghitel esetén ez forintalapú esetén 8 000 forintos, azaz 7 százalékkal alacsonyabb törlesztőrészletet jelent majd, míg ugyanez svájci frank alapú hitel esetében 6000 forinttal mérsékli a havi hitelterheket. A bank hiteleinek kamatai ily módon a válság előtti szinthez közelítenek.

A Budapest Bank kamatcsökkentése a jól fizető, szerződéses kötelezettségeit határidőre teljesítő ügyfélkörét érinti.  Fizetési nehézségekkel küzdő ügyfeleinek a pénzintézet nyolc különböző típusú fizetési könnyítést ajánl attól függően, hogy az ügyfél milyen időtávban és milyen összegű rendszeres fizetést tud vállalni. Ezeknek az igényeknek a jóváhagyása a bank egyedi döntése alapján történik.

jelzáloghitel svájci frank törleszt Budapest Bank kamat kamatcsökkentés
Kapcsolódó cikkek