Pénz- és tőkepiac

Már elkezdte jóváírni a pénzt a Raiffeisen a devizahiteleseknek

A Raiffeisen megkönnyíti a devizahitelesek életét, 12 százalékos kamat-visszatérítést ad. A bank hétfőn kezdte meg a közel 100 ezer ügyfelét segítő jóváírást.

A tegnapi napon a Raiffeisen Bank megkezdte a közel 100 ezer ügyfelét segítő kamat-visszatérítések jóváírását. A pénzintézet a múlt héten jelentette be, hogy visszamenőleges hatállyal 2010. július 1-től 2010. szeptember 30-ig terjedő időszakra a lakossági devizahitellel rendelkező ügyfelek számára 12 százalékos kamat-visszatérítést ad.

A döntés a Raiffeisen minden deviza alapú vagy deviza hitellel rendelkező lakossági és prémium ügyfelére kiterjed. Mint Toman Róbert, a Raiffeisen Bank üzletágvezetője elmondta a kamat-visszatérítési kedvezmény alapján az adott hónapban beterhelt törlesztőrészlet kamat részének 12 százalékát automatikusan jóváírja a bank a devizahitellel rendelkező ügyfelek számára a törlesztés devizanemében.  A kamatvisszatérítést a július 1- és augusztus 15 között már beterhelt havi törlesztések tekintetében augusztus 16-án írták jóvá. 2010.08.16-tól 2010.09.30-ig a 12 százalékos kamatvisszatérítések folyamatosan történnek, a havi törlesztőrészlet terhelésével egy napon kerülnek jóváírásra.

A múlt héten a Világgazdaság is beszámolt a könnyítésről, akkor Toman Róbert a Raiffeisen Bank lakossági hitelezésért felelős vezetője közleményben azt nyilatkozta, hogy: a Raiffeisen Bank folyamatosan figyelemmel kíséri a gazdasági környezet alakulását, valamint ügyfelei törlesztési képességét, és ezek alapján alakítja ki törlesztéskönnyítő megoldásait.

Thoman Róbert szerint a most bejelentett kedvezménynek köszönhetően egy átlagos összegű és futamidejű hitellel rendelkező családnak havi jó pár ezer forinttal több maradhat a pénztárcájában

devizahitel Raiffeisen Bank jóváírás kamat
Kapcsolódó cikkek