Pénz- és tőkepiac

Nem túl bizalomgerjesztő nap - Véget érhet a rali

Az ármozgás nem volt túlságosan bizalomgerjesztő a tegnapi nap. Nem jöttek ki meglepetés hírek és valószínűleg már nagyon nem is fognak, hiszen mindenki a pénteki foglalkoztatottsági adatokat várja, ami így könnyen lehet, hogy oldalazásba csap át. Tegnap jobbnak látták a tréderek a kis nyerőket is bezárni, ami így a részvények árának csökkenéséhez vezetett. Ám a csökkenésben a nem túl szép gazdasági adatok is szerepet játszottak.

Szerző: Tradenet Global

Kiábrándító profitról számolt be tegnap a Procter & Gamble és a Dow Chemical is ezzel csökkentve a Dow Jones értékét. Ám az ipari átlag ennek ellenére mégis egy elég szűk sávban mozgott, a high-low tartománya tegnap csupán 76 pont volt.

Ha a híreket nézzük, akkor a személyi jövedelmek és a költekezés mértéke nem változott júniusban, sőt a várakozások alatt maradt, ami rossz hír a gazdaságnak. A személyi költekezést a befektetők nagyon figyelik, hiszen ez teszi ki a gazdasági teljesítmény 2/3-át az USA-ban. A közgazdászok nem várnak szignifikáns változást ezen a területen addig, míg a foglalkoztatottság nem javul. Ez pedig nem várható szerintük a következő két hónapban.

Az ingatlan piac is szenved tovább, amit a tegnapi hírek is alátámasztottak. Az ingatlan eladások 2,6%-os csökkenést mutattak júniusban, ami a rosszabb volt a várakozásoknál. Az ingatlan piacon jelen levő csökkenő trend valószínűleg folytatódni fog, hiszen a kormány megszüntette az adótámogatást az ingatlan vásárlásokra. Az ingatlan szektor volt a leggyengébb kedden a maga -4,14%-os csökkenésével.

Az indexek csökkenéssel zárták a keddi napot. Mint ahogy azt már említettük az ingatlan szektor volt a leggyengébb, míg a egészségbiztosítási szektor volt a legerősebb a maga 1,49%-ával. A Dow Jones ipari átlag -0,36%-os csökkenéssel 10636 ponton, az S&P 500 -0,48%-al 1120 ponton, míg a NASDAQ -0,52%-al 2284 ponton zárt. A forgalom 1 milliárd volt.

Egy pár kevésbé fontos hír fog kijönni szerdán, amelyek betekintést adhatnak a pénteken érkező fontosabb hírekbe. Az Amerikai Foglalkoztatási Hivatal szerint vélhetően pici emelkedés várható a foglalkoztatásban. A pénteki bejelentés 70K csökkenést vár az új munkahelyek terén (non farm), hiszen egy toborozási hullám ért nem régiben véget.

S&P 500 (SPY)

A SPY egy le-fel swinggel indította a napot, ami az egyetlen normális kereskedhető időszaknak volt mondható tegnap. Ezután oldalazás következett. A jó részvényválasztáson volt a legnagyobb hangsúly. A tegnap így egy inside bart formált, ami bizonytalanságot sugall. Az előző zöld gyertya high-low tartományából való kitörés mutathatja gyertyatrend szempontjából a következő irányt. Ez persze a nagyobb trendnek is segíthet, amire vélhetően sok befektető is vár már.

Az index -0.48% mozgással zárt 1,120 ponton.
 
NASDAQ (QQQQ)

A NASDAQ-on is kialakul ez az inside-bar, amiről ugyanaz elmondható, ami a SPY-ra is vonatkozik. Egy lokális csúcs közelében így jó kockázat/hozam arányú pozíció is kialakulhat akár long irányba is. Itt persze még több körülménynek jelen kell lennie.

Az index 0.52% mozgással zárt 2,284 ponton.

Félvezetők ($SOX)

A félvezetők éppen egy felfelé swinget alakítanak ki, de úgy tűnik, hogy kezd beszorulni a mozgóátlagok közé. A 355-ös szint még fontos ellenállásnak tűnik, ami esetlegesen az emelkedés útjában áll. Várjuk a döntést a következő mozgásra.

A szektor 1.04% mozgással 351.25 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bankok elsődleges célja továbbra is az 51-es szint leküzdése, mely utána már kellőképpen emelkedést mutatna. A kép jelentősen nem változott, így sok múlhat ennek a hétnek a teljesítményén.

Az index 1.30% mozgással 49.52 ponton zárt.

Biotechnológia ($BTK)

A múlt szerdán az EMA200-on kirajzolt és általunk is követett Dragon Fly gyertya továbbra is felfelé hajtja a szektort. Az ágazat szerdán folytatta a profit kivétet, és a nap végén elérte az EMA50-et, ami záráskor megtámasztotta az árfolyamot.

Az egyik lokális csúcs közelébe ért az árfolyam, amit úgy néz ki, hogy respektál is. Le kell győznie, ha folytatni szeretné az útját fölfelé, hogy kitörjön ebből az oldalazásból.

A szektor 0.39% mozgással 1,087  ponton zárt.
 

Dow Chemical eredmény foglalkoztatottsági adat Procter & Gamble ingatlan tradenet
Kapcsolódó cikkek