Pénz- és tőkepiac

Csalódtak a befektetők, megtörhetnek a bikák

Az amerikai részvénypiac élesen esett, mivel a piaci szereplők közömbösek maradtak a pozitív vállalati gyorsjelentésekre.

Szerző: Tradenet Global

Ez volt az elmúlt két hónap legélesebb esése. Kína meglepetésszerű 0.25%-os kamatemelése felrázta a piacokat, így az alapkamatuk jelenleg 2.5%-on áll. Kína lépése 2007 decembere óta az első kamatemelés a világ legnagyobb gazdaságában. Az arany mindeközben erős túlkínálattal nézett szembe, és szektora a legrosszabbul teljesítők között volt -5%-os esésével. A hanyatlás a dollár árfolyamában bekövetkezett éles korrekció ellenére történt.

A zárás utáni kereskedésben a Cree Inc. (CREE) chipgyártó keltett figyelmet közel -8%-os zuhanásával, miután a cég a vártnál rosszabb gyorsjelentést tett közzé, az év hátralévő részére szóló bevételi és nyereség-előrejelzését pedig lecsökkentette.

A Yahoo (YHOO) +1.7%-ot emelkedett, amikor bejelentette 1.12 milliárd dolláros profitját, ami nagyjából megegyezik az előzetes becslésekkel. A Juniper Networks (JNPR) -3%-nál is többet esett, miután a befektetők csalódtak a rosszabb profitjelentés miatt.
 
S&P500 (SPY)

Miután a befektetők olyan magabiztosnak mutatkoztak az utolsó emelkedés során, a medvék végül előbújtak barlangjaikból, és élesen lenyomták a piacot. Amennyiben a 115 pontos szint letörne, a következő támaszra 113 pontnál számíthatunk. Ha ez a szint is elesne, azzal komoly törés keletkezne a bikák védelmi vonalaiban.


arany Juniper bikák Yahoo befektető tradenet Cree gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek