Pénz- és tőkepiac

Ezúttal előnyt jelent a fejletlenségünk

Az RBS elemzője szerint a jelenlegi helyzetben a logikus döntés a fejlődő piacokon történő befektetés, ebből pedig komolyan profitálhat többek között Magyarország is.

"Jelenleg az egyetlen megoldás a likviditás beöntése a fejlődő országok piacaiba, mivel a fejlett országokban (Egyesült Államok, Japán, Egyesült Királyság) mennyiségi könnyítési programok vannak érvényben" – írta elemzői kommentárjában az RBS szakértője. Timothy Ash szerint jelenleg a legtöbb pénz a legkevésbé fejlett régiókba áramlik, ahol a legalacsonyabb a birtokolt befektetési eszközök száma és a legmagasabbak a hozamok.

A Bloomberg által idézett elemzést szerint a török eszközöket a hasonló termékeknél alacsonyabb szinten vásárolják. A befektetők itt profitálhatnak a magas helyi kamatokból, a várható leminősítésekből és a gazdasági növekedésből.

Magyarországon a beömlő befektetési pénzek segítik a kormányt abban, hogy időt nyerjen a deficitcsökkentő lépések megvalósításához. Így bár a kabinet továbbra sem szolgál elég információval a gazdasági programját illetően, a magyar piac mégis felülteljesíti a többi régiós parkettet.

Timothy Ash hozam likviditás fejlődő piac RBS befektető elemző kamat piac
Kapcsolódó cikkek