Pénz- és tőkepiac

OTP: Lesz még jobb a lakáslízing helyzet

Kétségtelen, hogy nem ez lesz a legjobb év a hazai lakáslízing-piacon, ám látszanak az első biztató jelek – jelentette ki Dunavölgyi Mária, az OTP Lakáslízing Zrt. elnök-vezérigazgatója a társaság által rendezett mai háttérbeszélgetésen.

Hozzátette: a lakáslízing-konstrukció pozícióit javítja, hogy továbbra is adott a lehetőség az euróban történő finanszírozásra, míg a lakáshiteleknél erre már nincs lehetőség. A növekedési kilátásokat – vélekedett – nagyban befolyásolják majd a makrogazdasági fejlemények, így a a vagy az árfolyamok alakulása is.

A Kósa Lajos és Rogán Antal által benyújtott javaslattal kapcsolatban közölte: a "tiszta lapra" vonatkozó pont (amely szerint a kimutatott tartozás mértéke nem lehetett volna nagyobb az ingatlan piaci értékénél) ellehetetlenítette volna a lakásfinanszírozást, így mindenképpen üdvözlendő, hogy kimaradt a benyújtott változatból.

Az egyoldalú szerződésmódosítás korlátozása kapcsán pedig úgy vélekedett: az ördög a részletekben rejlik, hiszen még nem derült ki, hogy a pénzügyi szolgáltatók pontosan milyen esetekben élhetnek majd ezzel az eszközzel.

OTP makrogazdaság lakásfinanszírozás lakáslízing egyoldalú szerződésmódosítás
Kapcsolódó cikkek