Pénz- és tőkepiac

Pontosabbá válik a Biztositas.hu KGFB díjkalkulátora

A GVH a Biztositas.hu Biztosítási Alkusz Kft. kötelezettségvállalásának elfogadásával zárta le eljárását.

A biztosítási alkuszi tevékenységet folytató Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. (Biztosítás.hu)  egy online biztosítási portált üzemeltet, amelyen díjkalkulátor segítségével hasonlítja össze a biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra nyújtott ajánlatait, s lehetőséget ad a biztosítási szerződés megkötésére.

A Biztositas.hu-nak valamennyi, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötő biztosítóval volt együttműködési megállapodása, ugyanakkor a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kapcsán a fogyasztók által elérhető kedvezmények körében az általa működtetett díjkalkulátor négy tarifával nem számolt.

A cég árgaranciát vállalt azzal, hogy az általa üzemeltetett portálon keresztül megkötött szerződések esetében garantálta az ügyfelek által fizetendő biztosítási díjak helyes, a biztosítók által meghirdetett tarifáknak megfelelő kiszámítását. Ettől való eltérés esetén vállalta, hogy megtéríti a biztosító által rögzített valós díj és a portálon elérhető legolcsóbb díj közti különbséget, ha a biztosító a kötvényesítés során számított biztosítási díja, a portálon megkötött szerződés díjánál magasabb.

Emellett vállalta, hogy a portálon megkötött szerződések esetében minden egyedi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésnél elérhetővé teszi az ajánlattétel idején a legolcsóbb biztosítási díjjal megegyező díjat, valamint megtéríti a díjak közötti különbséget akkor, ha a szerződő később igazolja, hogy a portálon keresztül megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésnél bárhol máshol kedvezőbb díjú kötelező biztosítást is köthetett volna.

A Biztositas.hu  a előzetes álláspontjának kézhezvételét követően kötelezettségvállalást terjesztett a versenyhatóság elé. Ezek alapján vállalta, hogy a „minden kötelező biztosító egy helyen, árgaranciával” megfogalmazású szlogen használatától a jövőben tartózkodik, ha az nem teljesen igaz. Emellett vállalta, hogy kifejleszt egy rendszert, amely kiszűri az online tudakozókból a már nem aktuális ajánlatokat.

kalkulátor biztositas.hu árgarancia GVH alkusz biztosítás díjszabás kgfb
Kapcsolódó cikkek