Pénz- és tőkepiac

Részvényvásárlásra buzdít a "medve guru"

A "katasztrófajósként" elhíresült Marc Faber amerikai befektető azt jósolja, hogy a globális piacok "fontos fordulópont felé" tartanak; a kamatlábak három hónapon belül elkezdenek emelkedni és az amerikai dollár erősödni kezd.

Faber, a Gloom, Boom and Doom című jelentés szerzője, ezért azt tanácsolja, hogy a befektetők részvényeket vásároljanak és szabaduljanak meg a készpénztől és az államkötvényektől, mert a kormányok továbbra is túl sok pénzt nyomtatnak, és vélhetően újabb "hitelbuborékot" idéznek elő – tudósít a Bloomberg.

Mint arról a Cashline beszámolt, a tegnapi Fed-kamatdöntés jegyzőkönyve ismét a monetáris lazítás irányába mutat.

Minderről Faber Szöulban fejtette ki a véleményét egy pénzügyi fórumon. Faber úgy véli, a befektetők jobban teszik, ha részvényekre tesznek államkötvények helyett, annak ellenére, hogy sajátmagát "ultra medvének" aposztrofálja. A befektetők részvényekkel kapcsolatos ajánlásait egyébként osztja Warren Buffett, amerikai dollármilliárdos is, aki a hónap elején szögezte le, hogy a részvények olcsóbbak, mint a kötvények, ezért nem tudja elképzelni, hogy bárki is a kötvények mellett döntsön részvények helyett.

részvény buborék Fed befektető kötvény Faber Buffett
Kapcsolódó cikkek