Pénz- és tőkepiac

Szabálytalanul szerezték meg a bedőlt hitelesek lakásait az USA-ban?

Az Egyesült Államok mind az ötven tagállamában közös vizsgálat kezdődött annak megállapítására, vajon a jelzáloghitelt nyújtó cégek nem követtek-e el szabálytalanságot, amikor kisajátították a nemfizető hitelesek lakásait.

A bankok közel 3 millió lakást szereztek meg a bedőlő jelzáloghitelek miatt 2007 januárja és 2010 augusztusa között, a RealtyTrac. Inc. ingatlanadatokkal foglalkozó cég szerint. Az idén ez a szám rekordmagasságot, 1,2 milliót ér el. Most átfogó vizsgálat indult a kisajátításokkal kapcsolatos esetleges szabálytalanságok felderítésére – tudósít a Reuters.

Egyes szakértők attól tartanak, hogy az intézkedés lelassíthatja a jelzáloggal terhelt lakások értékesítését és veszélyeztetheti a törékeny lakáspiac élénkülését. Az igazságügyi hatóságok azokat az állításokat vizsgálják, amelyek szerint egyes bankok nem megfelelően kezelték a dokumentumokat, illetve hamis nyilatkozatokat terjesztettek be azért, hogy kilakoltassák otthonaikból a nemfizető kölcsönfelvevőiket a jelzálogpiaci krízis idején.

bedől vizsgálat Bank jelzáloghitel ingatlan
Kapcsolódó cikkek