Pénz- és tőkepiac

A Sziget vételárát tőkeemelésből fedezi az econet.hu

Hétfőn tőkeemelésről határozott az econet.hu igazgatósága. A tőkebevonás elsődleges célja a Sziget tranzakció finanszírozásának biztosítása – derül ki a társaság közleményéből. Így a társaság a jelenlegi 26 százalékról 51 százalékra növeli tulajdoni hányadát.

A kibocsátási értéken 1,2-2,2 milliárd forint összegű zártkörű készpénzes alaptőke-emelés november 26-i hatállyal valósul meg.

A zártkörű kibocsátás megalapozza a Sziget akvizíció soron következő, november 29-i öteméhez szükséges finanszírozás megteremtését. Így az econet.hu a Sziget Kft. meghatározó tulajdonosává válhat, a jelenlegi 26 százalékról 51 százalékra növelve tulajdoni hányadát.

Ennek megfelelően a Sziget Kft., illetve az európai jelentőségű Sziget Fesztivál és a hazai piac legnagyobb regionális rendezvényeinek eredményei konszolidálásra kerülhetnek az econet.hu számaiban. A tervek szerint 2011-ben mintegy 5 milliárdos árbevételt és 590-670 millió forint nagyságrend EBITDA-t termelő Sziget Kft.-vel az econet.hu-csoport árbevétele duplázódik, eredményessége pedig jelentősen javul majd.

tulajdon Sziget econet.hu tőkeemelés fesztivál
Kapcsolódó cikkek