Pénz- és tőkepiac

Kaszálnának a régi vesztesek az alakuló óriás buborékon

Barton Briggs és Jeremy Brantham veterán befektetési szakemberek nagyot veszítettek a kilencvenes években az internet buborék képződése idején. A két cápa most ismét buborékképződésre figyelmeztet, de ezúttal igyekeznek a lehető legtöbbet nyerni rajta.

Barton Briggs már 1997-ben figyelmeztetett az alakulóban lévő buborékra és a következő három évben medve álláspontot képviselt, miközben az S&P 500 több mint 90 százalékot erősödött. Hasonló a helyzet Jeremy Branthammel, az irányítása alá tartozó befektetések értéke 45 százalékot zuhant, mivel Brantham nem hitt a technológiai cégek értékének hirtelen megugrásában. Az internet buborék végül kipukkadt, utólag igazolva a befektetőket, akik most más stratégiát választanak: nyerni szeretnének a következő buborékon, amely szerintük óriási lesz - írja a Bloomberg.

Mindkét befektető jelentősen növeli jelenlétét a fejlődő piacokon, amely szerintük a következő buborék képződésének színtere lesz. Ezzel egyébként egyetértenek a Bank of America, a Crédit Suisse és a Société Générale szakértői is, akik kommentárjaikban hangsúlyozzák, hogy a fejlődők részvényei a következőkben a reálisnál nagyobb mértékben növekedhetnek az országok növekedésének köszönhetően. A profi befektetők a fejlődők tekintetében a leginkább bika megközelítésűek, ebben az évben több mint 60 milliárd dollár omlott a régió részvényalapjaiba.

részvényalap medve buborék bika fejlődő piac elemző
Kapcsolódó cikkek