„A kisebb biztosítók a tavalyi, már-már a végletekig leengedett áraiknál további 15-20 százalékkal alacsonyabbat hirdettek” – teszi ehhez hozzá Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezetője. A Netrisknél november 1-jén már 30 százalékos tarifacsökkenést tapasztaltak, az átlagos kgfb-díj ezzel 17 ezer forintra süllyedt.

Haraszti Zsolt, a Netrisk ügyvezetője úgy véli, az első átszerződők jellemzően azok közül kerülnek ki, akik minden évben váltanak, de még közülük is tízből kilencen találnak a meglévőnél jobb ajánlatot, átlagos megtakarításuk pedig meghaladja a 12 ezer forintot. Azok viszont, akik nem váltanak, stagnáló vagy emelkedő biztosítási díjra számíthatnak, ezért elképzelhető, hogy a váltók száma az idén a legoptimistább előrejelzéseket is túlszárnyalja, és megközelíti a kétmilliót.

Az alkuszcégek szerint az idei kampány nyertesei között ott lehet az Allianz, amely online köthető bankkártyával fizetett termékére kínál kedvező tarifákat. A másik komoly esélyes a most piacra lépő Astra, emellett a K&H Biztosító számíthat még az állomány növekedésére.