Pénz- és tőkepiac

OTP: Nem tervezünk leépítést

Már az eddiginél nagyobb hitelezési aktivitást vár a következő időszaktól az első számú hazai bankcsoport, amely nem tervez leépítést.

Az OTP csoport az idén nem hajtott végre jelentős leépítéseket, és nem is tervez ilyen jellegű lépéseket – jelentette ki mai, a bankcsoport harmadik negyedéves eredményeit bemutató sajtótájékoztatóján Bencsik László vezérigazgató-helyettes.

Hozzátette: ennek az az oka, hogy az OTP csoportnál arra számítanak, hogy mind a hazai, mind a külföldi piacokon „beindul az üzlet”, növekszik az üzleti aktivitás, és ezzel párhuzamosan növekszik a hitelkihelyezések mennyisége is.

A vezérigazgató-helyettes közlése szerint a harmadik negyedévben már elkezdett emelkedni a hitelállomány az OTP csoportnál, a növekedés összességében egy százalékot tett ki. Az állomány emelkedéséhez jelentősen (11 százalékos növekedéssel) hozzájárult az orosz piac teljesítménye, ám figyelemre méltó, hogy a hazai piacon is négy százalékkal emelkedni tudott a vállalkozói hitelek állománya.

A vezérigazgató-helyettes rámutatott: a hitelportfólió minőségének romlása lassult az elmúlt időszakban. A 90 napon túli késedelemben lévő tételek aránya a harmadik negyedévben már csak 0,8 százalékponttal (13,2 százalékra) emelkedett, ami jóval alacsonyabb ütem a korábbi negyedévekben tapasztaltaknál.

OTP hitelportfólió Bencsik vállalkozói hitel leépítés
Kapcsolódó cikkek