Pénz- és tőkepiac

Befagytak az árfolyamok, kitart a Mol

Kitart az optimizmus a vezető európai piacokon azonban a délelőtti szintekről nem történt jelentősebb elmozdulás. A pesti parkett továbbra is a Mol teljesít a legjobb, az OTP pedig a legrosszabbul.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX tartja 0,31 százalékos erősödését, így a tőzsdeindex 21 303,48 ponton állt kora délután.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Jelentősebb mozgás nem történt a pesti parketten, a délelőttihez hasonlóan alakulnak a részvények árfolyamai. A Mol ugyan minimális mértékben veszített előnyéből, azonban az energiapapírok így is a legnagyobb lendülettel 1,12 százalékos erősödést követően 19 720 forinton állnak. Az MTelekom papírjai a délelőttiekhez hasonlóan 0,57 százalékos pluszt követően 524 forintot érnek.

Az OTP érte el délutánra a blue chipek közt a legnagyobb 0,34 százalékos mínuszt, így a bankpapírok kereskedése 5 251 forinton zajlik. A Richter ledolgozott hátrányából és minimális 0,03 százalékos csökkenést követően a gyógyszerpapírok 42 185 forinton állnak.

Az európai piacokon is a délelőtti szinteken beragadt a kereskedés. A DAX index 0,63 százalékos, a CAC40 0,58 százalékos pluszban járt kora délután. A régiós lengyel WIG20 a délelőtti mínuszból 0,45 százalékos pluszba váltott délutánra.

részvény Mtelekom OTP WIG20 tőzsde DAX BUX CAC40 Mol BÉT Richter árfolyam
Kapcsolódó cikkek