Pénz- és tőkepiac

Multi-Pay kártya: februártól elfogadják a Co-op üzleteiben is

Januártól használható, februártól pedig már országosan 12 ezer elektronikus terminál fogadja el a Multi-Pay kártyákat. A többfunkciós kártyát a cafeteria szolgáltatások felhasználásának egyszerűsítésére dolgozták ki magyar szakemberek és sikere már most, a bevezetés előtt biztosra vehető.

A nyolcezer patikapénztáras elfogadóhely mellett további négyezer ponton lesz használható az első hetekben a Multi-Pay kártya. A cafeteria szolgáltatások adminisztrációjának egyszerűsítésére bevezetett plasztikkártyát februártól több nagy élelmiszer áruházlánc és szupermarket hálózat, többek között a Co-op Hungary Zrt. üzletei is elfogadják, de várhatóan belép a BKV és más szolgáltatók is. A hideg-, és meleg ételutalványokat is helyettesítő kártyával ezért az egész országban lehet fizetni.

Az első hetekben még döntően a Patika Egészségpénztár és az Új Pillér tagjai - mintegy 130 ezer munkavállaló - él majd a kényelmes fizetési rendszer előnyeivel - mondta el dr. Lukács Marianna, a Patika-csoport vezetője - de nem kétséges, hogy országszerte egyre szélesebb körben használják majd a cafeteria kártyát.

Dr. Timár György, a Multi-Pay rendszert működtető társaság vezérigazgatója szerint az új, többfunkciós kártya  potenciális ügyfeleinek száma minimálisan 1 millió - ennyien használják ugyanis egészségpénztári kártyájukat az országban. A munkaadók és a munkavállalók számára is előnyös plasztikra épülő informatikai rendszer ugyanis megkönnyíti az elszámolást, feleslegessé teszi a papíralapú utalványokat: egy kártyán elkülönítve kezeli a különféle cafeteria juttatásokat. Az újdonság piacképességét bizonyítja, hogy bár a rendszer még be sem indult, már dec emberben 1500 egységgel bővül a Multi-Pay elfogadó hálózata.

A Patika-csoport vezetője elmondta, hogy nagy várakozással tekint a Multi-Pay-jel kötött stratégiai szövetségre. A patikakártya több mint egy évtizedes sikere nagyrészt annak köszönhető, hogy a bonyolult jogszabályok által definiált egészségpénztári tagságot a mindennapokban könnyen kezelhető, emellett a használók számára árkedvezményt nyújtó rendszerré alakította át. Dr. Lukács Marianna szerint a cafeteria elemek egyszerűsítésével ugyanez a nagy lehetőség áll a Multi-Pay előtt is.

A szakember ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy az idei önkéntes pénztári (nyugdíj- és egészség) egyéni befizetések 30 százalékát jóvá lehet írni az SZJA-ból - jövőre ez már csak 20 százalék lesz. Az idén december 31-ig teljesített egyéni  befizetésekből tehát több marad az állampolgároknak, amit érdemes kihasználni.

Ugyanakkor leghamarabb január végén derülhet ki, hogy melyik elem lesz a cafeteria - más néven természetbeni juttatások - jövő évi sztárja, ugyanis a cafeteria nyilatkozatokat január közepén-végén zárják a munkaadók.

cafeteria Co-op üzlet kártya Multi-Pay
Kapcsolódó cikkek