Pénz- és tőkepiac

A Google-lal sem tudott felépülni a piac

Habár az amerikai részvénypiac csütörtökön messze a napi mélyponttól zárt, a piac nem tudott teljesen felépülni veszteségeiből.

Szerző: Tradenet Global

A gazdasági adatok és a céges gyorsjelentések rossz hangulatot hoztak a tőzsdére. A használt lakóingatlanok forgalma 12.3%-ot emelkedett, ami kitűnő adat a gazdaság gyors talpraállásának példázására. Az ipari termelés volumenét tükröző Philadelphia Fed index januári értéke azonban 19.3 pontra esett a decemberi 20.8 pontról. A pozitív oldala a hírnek, hogy a növekedés tovább folytatódik.

A piac nyitásakor az eladók próbáltak nyeregbe kerülni, és erőfeszítéseiket a kínai pénzügypolitikai aggodalmak is fűtötték – eszerint a monetáris tanács szigoríthat politikáján, hogy megfékezze a 9.8%-os növekedési ráta következtében minden bizonnyal elszabaduló inflációs nyomást.

Néhány vásárló belépett ugyan a piacra a mélypontokon és az index vissza is tért nullszint környékére, de az ellenállások ismét felbátorították az eladókat. A NASDAQ már második napja zuhan élesen.

Pénteken a Google (GOOG) +1.31%-ot erősödött a zárás utáni kereskedésben a negyedik negyedéves jelentés után. A cég 8.75 dolláros részvényenkénti nyereséget ért el, ami jóval kedvezőbb a várt 8.06 dollárnál. A cég ugyanakkor változásokat jelentett be a vezetői gárdájában.

A Hewlett Packard négy vezetőjének távozását és öt új menedzser érkezését jelentette be, mely nem váltott ki jelentős reakciót a piacon.

 
S&P500 (SPY)

Az S&P 500 folytatta kedden kezdődött lefelé mozgását, majd 127.21 pontnál támaszt ért el a 20 napos exponenciális mozgóátlagon, ahol a bikák várakoztak. Be is vetették erőiket, és be is következett a korrekció. A vevők és az eladók számos fronton megütköznek, és mindkét csoportnak megvan az esélye arra, hogy új trendet indítson. A bikáknak meg kell tudniuk védeni a 126 pontos szintet, a medvék pedig bajba kerülnek 130 pont fölött.

vállalat amerikai piac hírek tőzsde befektetés árfolyam árupiac piac
Kapcsolódó cikkek