Pénz- és tőkepiac

Csaknem négyszázezren számították ki nyugdíjukat - Így

Összesen 380 745 alkalommal használták 2011. január 25-én 12 óráig a magánpénztárak által kifejlesztett kalkulátort.

A www.tajekozodjon.com honlapon elérhető program nemcsak azt mutatja meg, hogy hány forint nyugdíjra számíthatunk az új nyugdíjszabályok alapján az állami rendszerben, de azt is, hogy a korábbi vegyes rendszerben mekkora lett volna a összege.

A nyugdíjszámító kalkulátor 15 kérdés megválaszolása után egyedileg mutatja meg, hogy mekkora összegű nyugdíjra lehet számítani az idei szabályok alapján az állami és magánnyugdíjrendszerben, valamint azt is, hogy mekkora lett volna a nyugdíj összege a 2010-es szabályok alapján a vegyes (állami és tőkefedezeti) rendszerben.

A számításoknál egyaránt figyelembe vették az inflációs előrejelzéseket, az országos átlagbér, a a járulékplafon, nyugdíjminimum, a valorizációs szorzók várható emelkedését, a foglalkoztatási arány kormány által prognosztizált javulását.

A tájékoztató kampány elsődleges célja, hogy minden magánpénztári tag számára általános, korrekt tájékoztatást és támpontokat adjon a döntéshez. A kalkulátor az AXA, az AEGON, az Allianz, és az ING támogatásával jött létre. A cégek hangsúlyozzák, hogy a számlaegyenlegre vonatkozó egyedi kérdésekkel kapcsolatban minden pénztártagnak a saját magánnyugdíjpénztára tud felvilágosítást adni.

magánnyugdíj állami nyugdíj nyugdíjkalkulátor tajekozodjon.com nyugdíj
Kapcsolódó cikkek