Pénz- és tőkepiac

Forintárfolyam: Fél tizenkettőkor sok minden eldől

A 280-as szint közeléből 277-alá is visszarántották az EUR/HUF-ot a tegnapi kereskedés során. A forint felértékelődését támogatta az optimizmusba forduló befektetői hangulat és a svájci frank leértékelődése, valamint a régiós fizetőeszközök jó teljesítménye.

A cseh korona kéthavi csúcsra erősödött az euróval szemben, a lengyel zloty pedig ismét megközelítette a múlt héten beállított 8 havi csúcsát (3.85). A tegnapi DKJ aukció keretében terv felett, 40 helyett 45 milliárd forint értékben, csökkenő hozamok mellett (átlaghozam: 5.71%) értékesítette a 3 hónapos papírokat az ÁKK – írja a Raiffeisen deviza hírlevele.

A mai napon a 11:30-kor esedékes portugál államkötvény-aukció sikeressége határozhatja meg alapvetően a befektetők hangulatát és a forint irányát is. A holnapi napon pedig a spanyol kötvényaukció eredményét várja a piac. A csalódást keltő aukciók ismét 280 felé lökhetnék az EUR/HUF árfolyamát, a régió iránti bizalom viszont kedvező. Ma délután napvilágot lát az MNB Monetáris Tanácsának decemberi üléséről készült jegyzőkönyv is. Devizakereskedőink ma 278,40-281,25 közötti mozgást várnak.

forint deviza Portugália államkötvény euró eur/huf árfolyam
Kapcsolódó cikkek