Pénz- és tőkepiac

Megtört a száguldás az USA-ban

Az amerikai részvénypiac ereje szerdán megtörni látszott, ahogy a kereskedők kivették az utóbbi hetekben felgyűlt profitjukat az újabb többéves csúcsra kerülve. Az S&P 500 index élesen esni kezdett, a piacot pedig a pénzügyi szektor húzta le. Az esés a megkezdett építkezések adatában bekövetkezett éles esésnek tulajdonítható, de a Goldman Sachs (GS -4.69%) gyenge negyedéves jelentése is hozzájárult a rossz hangulathoz.

Szerző: Tradenet Global

A jelenlegi gyorsjelentési időszak vegyes eredményekkel kezdődött. Habár az Apple (AAPL -0.53%) és az IBM (IBM +3.35%), a két technológiai óriás eredménye pozitív volt, a pénzügyi szektor az új szabályozással küszködik, az gyenge, és a hitelpiac is rossz formában van. Statisztikailag a részvénypiac emelkedni szokott a gyorsjelentési időszak elején, majd a végére profit kivétbe esik. A következő héten az S&P 500-as cégek közül több mint 100 cég tesz gyorsjelentést.

Csütörtökön a MannKind (MNDK) 44%-kal, majd további 7%-kal zuhant, miután az FDA nem engedélyezte az Afrezza nevű inzulin-kezelését a cukorbetegek számára. Az F5 (FFIV) technológiai cég nagy forgalom mellett 22%-ot zuhant a következő negyedévre közzétett csökkentett kilátások miatt. Az eBay (EBAY) +3%-ot erősödött a 17%-os profitemelkedés hírére.

S&P500 (SPY)

A bikák hiába is voltak oly kicsattanó erőben az elmúlt napokban, mégsem tudták a szerdai nap veszteségeit helyrehozni. A SPY-ra kitűzött 130 pontos célárunk teljesült. Az első támaszok szintje 127 pont körül helyezkedik el (a 20 napos exponenciális mozgóátlagon), aminek elesése esetén még mindig számíthatunk a 126 pontos támaszra, a jelenlegi ez évi mélypontra. A 130-as szint továbbra is ellenállásként működik. A jó hírek megjelenésekor bekövetkező zuhanás figyelmeztető jel!


S&P500 amerikai piac tradenet global befektetés piac elemzés
Kapcsolódó cikkek