Pénz- és tőkepiac

Raiffeisen: Nem a bizalom, hanem a vételi pánik hat a piacon

Továbbra is felülteljesítők a hazai eszközök. Vélhetően még nem az országgal kapcsolatos bizalom az, amely hirtelen nőni kezdett, hanem a magyar eszközök a rali nagy részéből kimaradtak, kevésbé feszítettek még, mint mások, így sorra kerültek a „vételi pánikban” – olvasható a Raiffeisen friss részvénypiaci elemzésében.

Az OTP korábban erős forgalom mellett törte át a kritikus 5 500-as szintet. Ezzel elvileg a papír újra jól néz ki, és gyakorlatilag nagyjából 6 000-ig nyitott a tér technikai szempontból. A probléma az, hogy a további emelkedés csak a kinti piacok támogatásával képzelhető el, így rövid távon erősen kérdéses, hogy megvalósulhat-e egy ilyen mozgás, könnyen lehet, hogy későn indította a hajrát.

Lényeges azonban, hogy bármely long pozíció stopját 5 400-ra ki kell tenni. Korábbi lokális csúcsát nagy forgalom mellett törte át a MOL tegnap, azonban továbbra is erősen túlvett, ezért nem hiszünk abban, hogy rövid távon messze juthat innen.

Fenntartjuk, hogy a MOL egy egészséges konszolidációs időszak előtt állhat és lényegesen nagyobbak most a lefelé mutató kockázatok, így ajánlásunkat fenntartjuk. Fontosabb támasz 21 500 környékén van lefelé, minimum ennek az érintését valószínűsíthetjük, de alapvetően ezen szint alá várjuk a papírt.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A Richter ismét esett. Valószínűsíthető, hogy új pozitív hírek híján nem fog tudni egyelőre megbirkózni a 44 000-44 500-as ellenállásokkal, maradhat a jelenlegi kereskedési sávjában. A papírban a 42 000-es szintek jelentenek masszívabb támaszt, ezek elesése azonban komolyabb teret nyithatna lefelé.

A papírt az utóbbi időben elsősorban a gyógyszerkasszában várható 100 milliárdos megszorítások híre tartja nyomás alatt, miután nem tudni, a kormányzat milyen formában kíván elvonást eszközölni a szektorból. Amíg a bizonytalanság nem oszlik, a papír nyomás alatt maradhat, de az alsó támaszok elesése így sem lenne indokolt. 550 körül mozog
az MTelekom, de várhatóan megint nem fogja tudni megtartani az e feletti szinteket tartósan, így erre pozíciót felvenni nem ajánlott.

 

OTP vételi nyomás mtelek rali long pozíció Mol gyógyszerkassza részvénypiac Richter árfolyam
Kapcsolódó cikkek