Pénz- és tőkepiac

Éjszaka ráléptek a forintra

Péntek reggelre újra lejtőre került a hazai deviza árfolyama, ráadásul az utóbbi napok tendenciáját figyelembe véve további gyengülésre lehet számítani.

A forint árfolyama 273,60-es euró jegyzés környékén ingadozott péntek reggel, szemben a csütörtök délutáni 272,90 forint után. A közös európai fizetőeszköz a nemzetközi devizákkal szemben is erősödött. Kora reggel 1,3820 dolláron állt az euró, de péntekre virradóra a nemzetközi kereskedelemben egészen 1,3838-as jegyzésig hízott, megközelítve a technikai ellenállási határnak számító, 1,3862 dolláros február elején beállított idei árfolyamcsúcsot.

Az euró erősödése az EKB részéről az inflációs nyomás növekedéséről tett, a monetáris szigorítás szükségességére utaló megjegyzéseknek tulajdonítható. A dollárt 197,90 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi kereskedelemben péntek reggel. A svájci frank egysége 214,1 forintba került

A kereskedők véleménye szerint a térségbeli devizák árfolyamát továbbra is az észak-afrikai válság nyomán kibontakozott piaci kockázatkerülés határozza meg, ezzel összefüggésben alapvetően gyengülésre lehet számítani.

További piaci adatok itt találhatóak!

forint CHF EUR dollár HUF USD euró bankközi devizapiac
Kapcsolódó cikkek