Pénz- és tőkepiac

Filléres diszkontáruházak húzták a piacot

Az európai tőzsdék pozitív hangulata miatt az amerikai részvénypiac is erős nyitást produkált. A keddi veszteségek után.

Szerző: Tradenet Global

A piac visszatért azokra a szintekre, ahonnan az esés megindult, és ezt a bikák olcsó vételekre vadászó mentalitása okozta. A Family Dollar (FDO $53.25) +21%-ot száguldott, miután a Trian befektetési alap 55-60 dolláros felvásárlási árat ajánlott az üzletláncért, ami 25%-os felárat jelent.

A többi filléres diszkontáruház is emelkedésnek indult a hír hatására. Az energia- és nyersanyagszektorok voltak a legjobban teljesítő ágazatok a tegnapi kereskedési napon, a keddi éles esés után +1.3% és +1.2%-ot erősödtek szerdán.

A gyártói árindex 0.8%-os emelkedésével kiábrándította a befektetőket, mivel csak kevéssel volt magasabb az előre jelzett 0.7%-nál. A januári megkezdett építkezések száma meglepetésszerűen 14.6%-ra ugrott. A legutóbbi Fed-ülés jegyzőkönyve a délután folyamán jelent meg, és nem igazán keltett érdeklődést, pedig a jegybankárok javuló gazdasági kilátásokról beszéltek.

Csütörtökön a fogyasztói árindex adata jelenik meg 8:30-kor, és valószínűleg ez lesz a nap legfontosabb híre. A befektetők abban reménykednek, hogy a gyártói oldalon megnövekedett a fogyasztói oldalt kevésbé fogja befolyásolni. A heti szokásos újonnan regisztrált munkanélküliek adata szintén 8:30-kor jelenik meg.

S&P500 (SPY)

Némi változás következett be a piac viselkedésében. Ahelyett, hogy „szokás szerint” gyenge nyitás után a bikákra maradt volna a piac megerősítésének feladata, a piac inkább erősen nyitott, és végig meg is őrizte erejét. A keresletet generáló kisebb esések mintázata várhatóan tovább folytatódik mindaddig, míg a vásárlók nem változtatnak ezen.

Végül a piac úgyis megüt egy csúcsot és bekövetkezik a várva várt korrekció. Ennek szintje és várható mértéke azonban egyelőre ismeretlen. A következő ellenállási szint 134.5 pont (a medve piac 75%-os korrekciója).

Dow Jones diszkontáruház Fed spy tradenet részvénypiac fogyasztói árindex
Kapcsolódó cikkek