Pénz- és tőkepiac

A Bézs Könyv sem rontotta el a Wall Street örömét

Az amerikai részvénypiac annak ellenére végzett enyhe emelkedéssel szerdán, hogy a Fed Bézs Könyvében szó volt a komoly inflációs félelmekről, és a líbiai feszült helyzet hatása sem múlt el.

Szerző: Tradenet Global

A pozitív lendület az ADP magánszektorbeli foglalkoztatottsági adat után érkezett a piacra, mivel az adat 217 ezer új állás teremtését mutatta januárra, miközben az elemzők mindössze 165 ezer álláshelyre számítottak. A jelentés arra is rávilágított, hogy a növekedés java része olyan vállalatoknak köszönhető, melyek 50 főnél kevesebbet foglalkoztatnak. Ezek azok a cégek, akiket a hitelválság a legmélyebben érintett a során. Úgy tűnik tehát, hogy kezd visszatérni az élet ezekbe a cégekbe.

Az olaj továbbra is a figyelem középpontjában áll, hordónkénti ára +2.6%-os drágulással 102.23 dolláron állt meg záráskor, ami 2008 szeptembere óta a legmagasabb érték. A gazdaság éppenséggel elbír a jelenlegi magas árral, de a geopolitikai bizonytalanság egyelőre megmarad. A magas olajárak pedig negatívan befolyásolják a világgazdaságot.

Csütörtökön a heti munkanélküliségi adatok jelennek meg egy órával a piac nyitása előtt. Gyorsjelentések frontján a Heinz (HNZ) jelent a nyitás előtt, a Novell (NOVL) pedig a zárás után.

 
S&P500 (SPY)

Vajon mindig számíthatunk a vásárlókra? Tegnap legalábbis átlendítették a piacot a holtponton az első órában. Az emelkedő olajárak azonban ismét lehúzták a jó kedvet és a megszerzett nyereség jó része odaveszett. Később aztán feltűntek a vásárlók első hullámai, akik megpróbálták az indexet a 20 napos exponenciális mozgóátlag fölé emelni – sikertelenül. A piac első támasza 129.70 ponton található.

munkanélküliség Bézs Könyv foglalkoztatás Fed munkaerőpiac Wall Street részvénypiac
Kapcsolódó cikkek