Pénz- és tőkepiac

Szupererő - Tartósan a lélektanári határ alatt a forint

A hazai deviza az euróval és a svájci frankkal szemben is jól teljesített: a közös európai deviza ára látszólag stabilizálódott a 269-es szint alatt.

Egy euróért most 268,71 forintot adnak, a hazai deviza tehát nem csak beküzdötte magát a lélektaninak tekintett 269-es határ alá, de ma reggel eddig tartja is ezt a szintet. Az átlagos ár ugyan kicsivel 269 fölött lebeg, de tekintettel arra, hogy a portugál kormány a tegnapi sikertelen szavazást követően lemondott és az ország talán mentőcsomagra szorul, nem valószínű, hogy az euró visszanyerhet erejéből rövid távon. Az árfolyam egyébként 269,17 forint volt a tegnapi záráskor.

A svájci frank ára is kedvező, 209,52 forintot adnak most az alpesi devizáért a tegnapi 210,31 forintos zárást követően. Ma még nem lépte át a 211-es határvonalat az árfolyam, az átlagár 210,13 forint volt. Tekintettel arra, hogy a Svájci Jegybank láthatóan nem kíván beavatkozni a deviza erejének csökkentésére, a svájci fizetőeszköz ismét visszaerősödhet, amennyiben a nemzetközi piaci helyzet bizonytalanná válik.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

záróár Portugália svájci frank euró árfolyam
Kapcsolódó cikkek