Pénz- és tőkepiac

"Egész Ázsia a piacunk lesz" - Jegyezzük meg a Daiwa nevet

A Daiwa Securities Group Inc. japán brókercég valószínűleg egy külföldi céget fog felvásárolni azért, hogy ösztönözze bevételének növekedését - közölte Takashi Hibino elnök-vezérigazgató.

A Daiwa valószínűleg egy eszköz- vagy vagyonkezelő céget vásárol meg, vagy vegyes vállalatot hoz létre Indiában, Dél-Koreában vagy Brazíliában - tette hozzá Hibino a Bloombergnek adott interjújában. A második legnagyobb japán brókercég azt is tervezi, hogy szöuli bázissal leányvállalatot alapít augusztus elején, amely biztosítással, valamint állami kötvények és derivatívák értékesítésével foglalkozik majd.

Hibino, aki április 1-jén vette át a tisztségét, arra készül, hogy Ázsia más részében is profitál a gazdasági növekedésből. A Daiwának az a célja, hogy az Ázsiából származó bevételének arányát a teljes idei bevételének 30 százalékra növelje az eddigi mintegy 10 százalékról. "Egész Ázsiát saját belső piacunkká tesszük" - fogalmazott. "Ha csak Japánhoz ragaszkodunk, az üzleti torta sohasem lesz elég nagy". A cél: öt éven belül az öt legnagyobb ázsiai részvénykereskedővé tenni a vállalatot.

A Deutsche Bank és az RBS szintén Ázsiában terjeszkedik, nem véletlenül, hiszen az 1 millió dollár fölötti eszközkészlettel rendelkező ázsiai befektetők száma már 2009-ben is 3 millióra rúgott, ezzel a kontinens utolérte Európát. A Daiwa egyébként a hazai piacon is igyekszik terjeszkedni, méghozzá kereskedelmi banki tevékenységgel, akárcsak a nagyobb rivális Nomura.

derivatíva Daiwa ázsia részvénypiac kereskedelmi bank
Kapcsolódó cikkek