derivatíva

Tovább szigorít a pénzpiacokon az EU

Az Európai Tanács szerdán olyan szabályozást fogadott el, amelynek célja a származékos értékpapírokkal (derivatívák) folytatott kereskedelem átláthatóságának növelése és a tőzsdén kívüli (over the counter, OTC) derivatíva-kereskedelemmel járó kockázat csökkentése.
2012.07.05 Olvasási idő:

Tőzsdei gigafúzióval törnek a világelsőségre a németek

Az Európai Bizottság alapos vizsgálatnak vetette alá a német tőzsde és a New York-i értéktőzsde (NYSE) Euronext tervezett fúzióját.
2011.08.05 Olvasási idő:

"Egész Ázsia a piacunk lesz" - Jegyezzük meg a Daiwa nevet

A Daiwa Securities Group Inc. japán brókercég valószínűleg egy külföldi céget fog felvásárolni azért, hogy ösztönözze bevételének növekedését - közölte Takashi Hibino elnök-vezérigazgató.
2011.04.21 Olvasási idő:

Buffett is tud hibázni?

A Berkshire Hathaway profitját a harmadik negyedévben a derivatív papírok csökkentették és ezzel ellensúlyozták a közelmúltban megvásárolt vasút hasznát.
2010.11.06 Olvasási idő:

Hétheti csúcson az euró

Az euró jegyzése a jenhez viszonyítva hétheti csúcsot ért el hétfőn, mivel a dráguló részvények arra késztették a kereskedőket, hogy lazítsák jenben kötött hosszpozícióikat.
2010.07.26 Olvasási idő:

Brüsszel szabályozni készül a származékos ügyleteket

Az Európai Bizottság a piac átláthatóságának növelésével, a kockázatok csökkentésével és a piacfelügyelet erősítésével kívánja javítani a származékos termékek kereskedésének jelenlegi rendszerét.
2009.10.20 Olvasási idő:

Forradalmasíthatja a pénzpiacok működését Geithner terve

A gazdasági válság tanulságaihoz igazítanák az amerikai pénzügyi szektor szabályozását a washingtoni kormányzat szabályozói reformtervei.
2009.03.27 Olvasási idő: