Pénz- és tőkepiac

Extra erősödést produkált a Wall Street

Az amerikai részvénypiac +1.7%-ot emelkedett a múlt héten. A piacon uralkodó optimizmus jó fundamentumokra épül, beleértve az alacsony kamatot, az alacsony inflációt, az erős céges jelentéseket és mérlegeket, valamint a kiszámítható Fed-politikát. Ez a sok tényező mind hozzájárult a részvények extra erősödéséhez.

Szerző: Tradenet Global

A múlt hét fő híre a pénteken megjelent hivatalos munkanélküliségi jelentés volt, ami 216 ezer új munkahelyről számolt be márciusra, a munkanélküliségi ráta pedig 8.8%-ra csökkent. Bár az adat optimista képet fest a gazdaságról, néhány tőzsdei kereskedő szerint a piac túl gyorsan emelkedett.

Az előttünk álló héten az gazdasági naptár a múlt hetihez képest sokkal lazább. Kedden az ISM szolgáltatási menedzser-index és a Fed-jegyzőkönyv jelenik meg. A Monsanto (MON) és a Bed Bath &Beyond (BBBY) szerdán jelent, csütörtökön pedig a kiskereskedelmi láncok jelentenek, és a heti munkanélküliségi adat is megjelenik. A nagykereskedelmi készletek adatai pénteken kerülnek nyilvánosságra.

S&P500 (SPY)

A japán földrengés a hónap közepén erős profitkivéthez vezetett, a részvények azonban gyorsan visszaálltak az emelkedő trendbe. A piac a heti csúcshoz közel zárt, és itt letesztelheti a február 18-án felállított 1344 pontos éves csúcsát, ahol még mindig van egy nyitott gap. Ezen a szinten egy duplacsúcs is keletkezhet.

Az 1344 pont beleillik a 2010 júniusától induló emelkedő trendvonal festette trendbe, ami március közepén megtört. Amikor a piac ismét teszteli ezt a szintet, jelentős eladási hullám várható – bizonyosság azonban nincs a piacon, csak valószínűségek. Figyeljünk a piacra, és mindenre nyitottan olvassuk a piac irányát. A 20 és 50 napos mozgóátlag a következő napokban is támaszként működik, jelenleg 1300 és 1310 pont körül.

munkanélküliség ISM földrengés spy nagykereskedelmi munkahely
Kapcsolódó cikkek