Pénz- és tőkepiac

Jól megy Járai biztosítójának: Másfélszeresére nőtt a CIG díjbevétele

Az első negyedévben 8 milliárd forintot meghaladó díjbevételt ért el a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., ami több mint 50 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

A tavalyi év azonos időszakában 5,3 milliárd forint díjbevételt könyvelt el a CIG. A társaság a részletes és végleges adatokat a 2011. évi első negyedéves gyorsjelentésben teszi közzé.

A közleményben olvasható magyarázat szerint az újonnan értékesített életbiztosítások állománydíjának 30 százalékot meghaladó növekedése, a magyarországi befektetéshez kötött (unit linked) életbiztosítások előző években értékesített állományából származó megújítási díjak beérkezése, a külföldi működésből származó díjbevételek terv szerinti alakulása, valamint az értékesítési csatornák folytatódó diverzifikációja miatt emelkedett ilyen nagy mértékben a díjbevétel.

A CIG részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak. A papír a hétfői kereskedést alig 32 millió forintos forgalomban 867 forinton, a péntekinél 9 forinttal alacsonyabban zárta. A 2010. november 8-án bevezetett, 40 forint névértékű részvények eddig legmagasabb ára 923, a legalacsonyabb 599 forint volt.

Equilor-kommentár

A társaság tájékoztatója szerint 8 milliárd forintot meghaladó biztosítási díjbevétellel zárták az első negyedévet, amely több, mint 50%-os emelkedést jelent 2010 azonos időszakához képest. Ez döntően az új befektetési egységhez kötött életbiztosítások (unit-linked) térnyerésének köszönhető, ám a pontos részletek majd csak a májusban esedékes gyorsjelentés kapcsán válnak nyilvánossá.

A bejelentés összhangban van az idei évre várt bruttó 34,8 milliárd forintos díjbevételi várakozásunkkal, amely nagyjából megegyezik a menedzsment által nemrég vázoltakkal is. Ez kedvező momentumnak tekinthető, ám a részvényárfolyamban vélhetően nem okoz majd kilengést, mivel a befektetők sokkal inkább más tevékenységek (pl. nem-életbiztosítási szegmens) felfutására fókuszálnak.

CIG biztosító unit linked gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek