Pénz- és tőkepiac

Kitart az optimizmus - Pluszban nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 122,97 pontos emelkedéssel, 24.112,50 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,51 százalékkal erősödött.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint folytatódik az "értelmetlen" részvényvásárlás, miközben megállíthatatlan az arany és az ezüst árának emelkedése, mint ahogy az euró-dolláré is. A rendkívül rossz hírek ellenére a piacok felfelé tartanak és ez várható a magyar piacon is. A bróker a nap végére 200-250 pontos BUX-emelkedésre számít.

A legfrissebb piaci adatokért kattintson ide!

Takács Szabolcs, a KBC Equitas Zrt. üzletfejlesztési igazgatója is emelkedést vár a nemzetközi piacok alapján. A szakember szintén felhívta az arany és az ezüst árának emelkedésére és a dollárnak az euróval szembeni gyengülésére a figyelmet.

Hozzátette, több amerikai vállalati hír lát csütörtökön napvilágot, ami befolyásolhatja az árfolyamokat. A szerdai optimizmus kitartani látszik - mondta Takács Szabolcs -, ami a Budapesti Értéktőzsdén legalább a délelőtt folyamán érzékelhető lesz.

árfolyamok részvények tőzsde bét értékpapírok
Kapcsolódó cikkek