Pénz- és tőkepiac

A gazdák finanszírozására koncentrál az OTP

Az OTP Bank üzletpolitikájában a jövőben nagyobb hangsúlyt kap az agrárium - a mezőgazdasági, a halászati, az erdő- és élelmiszergazdálkodási tevékenységek - finanszírozása, az ezen a területen működő kis- és középvállalkozások pénzellátása - mondta Gyuris Dániel, az OTP vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten, a bank sajtóbeszélgetésén.

Elmondta: az OTP Bank igazgatósága e cél megvalósítása érdekében 2010. novemberében döntött az ingatlan, kisvállalkozási és agrár divízió létrehozásáról.

Gyuris Dániel, aki egyben a divízió vezetője, ismertette: a banknál az elmúlt néhány hónapban elvégzett szakmai munkának köszönhetően a gazdák számára a korábbiaknál kedvezőbb feltételeket alakítottak ki a területalapú (SAPS) és a top-up támogatások előfinanszírozására szolgáló hiteleknél. A bank 70 százalékról 80-85 százalékra növelte az idei évi SAPS támogatás előfinanszírozási arányát - ami a tavalyi összeg 90-95 százalékát jelenti -, sőt, egy meghatározott ügyfélkörnél a pénzintézet hajlandó az idei várható támogatást akár 100 százalékban is előfinanszírozni.

Gyuris Dániel OTP gazdák mezőgazdaság agrár halászat finanszírozás
Kapcsolódó cikkek