Pénz- és tőkepiac

Véget ér a pénznyomtatás, idegesen hullámzik a piac

Hétfőt a volatilitás is megérkezett a piacra, és várhatóan egész héten irányítani is fogja a kedélyeket.

Szerző: Tradenet Global

A gyártói körkép adata gyenge eredményről számolt be: az előző havi 21.6 pont után az elemzők 16 pontot jeleztek előre, de még ezt sem sikerült elérni: 11 pont lett az index értéke. Ez az eredmény a gazdaság gyengülését jelzi.

A Wall Street a kereskedési nap elején lefelé gap-pel indított, majd az ebből visszahúzódó erőfitogtatás rövid életűnek bizonyult. Két órával a nyitás után a piac lefelé fordult, amikor a dollár mélypontot ért el és elkezdte kiegyensúlyozni veszteségeit. A kereskedési időszak végére a Wall Street alacsonyabban zárt, míg a technológiai szektor és a NASDAQ index elnyelte a kínálat nagy részét. A wall street-i beszélgetések nagy része Görögország kölcsönei körül zajlik. Még nem egyértelmű, hogyan fog kibontakozni ez a helyzet.

Hétfőn a kiemelkedő mozgatóerők között volt a Euronext Stock Exchange (NYX), ami -12.5%-ot zuhant miután a NASDAQ és a Intercontinental Exchange visszalépett a cég megvételétől, mert aggodalmaknak adott okot, hogy nem kapták meg az Igazságügyi Minisztérium trösztellenes részlegének jóváhagyását.

A Low’s barkácsáruház (LOW) -3.4%-ot gyengült, amikor a cég -5.7%-os gyengülést jelentett be az első negyedéves nyereségesség vonatkozásában, így 2 centtel alulmaradt a várakozásoktól.

Kedden a gazdaság állapota marad a figyelem középpontjában, a kereskedők a megkezdett építkezések számára és az ipari termelési adatra fognak figyelni elsősorban. A Hewlett Packard (HPQ) -4.57%-ot esett a zárás utáni kereskedésben, amikor a Bloomberg közzétette a cég vezérigazgatójának véleményét az elkövetkezendő nehéz negyedévről. A cég egyébként szerdán este jelenti le eredményeit.
 

S&P500 (SPY)

A pénznyomtatással járó „mentőcsomag” a végéhez közeledik, és ez aggályokat vet fel, és rombolja a befektetők kockázati étvágyát.  A piac pengeélen egyensúlyoz, és könnyedén letörheti a 133 pontos támasz szintjét. Tegnap már említettük, hogy a medvék e szint alatt várják a piacot, hogy jól elverhessék rajta a port a 100%-os emelkedés után. Első cél a 131.31-es, április óta nyitott gap bezárása.

Euronext Wall Street Görögország volatilitás tradenet Nasdaq
Kapcsolódó cikkek