Pénz- és tőkepiac

Washington csalás miatt pereli a Deutsche Bankot

A szövetségi kormány beperelte a Deutsche Bankot, mert a hitelintézet a szövetségi hatóságok szerint csalást követetett el azért, hogy jogtalan előnyhöz jusson az állami jelzáloghitel-program segítségével

A manhattani körzeti bíróságon indított per tárgya 386 millió dollár visszaszerzése, amelyet a lakás- és városfejlesztési hivatal (DHUD) fizetett ki a bedőlő jelzáloghitelekhez kapcsolódó biztosítási fedezetként. A kormány most azért perel, mert feltételezi, hogy a Deutsche Bank amerikai ágazata gondatlanságokat követett el a jelzáloghitelezés során - jelenti az AP.

Preet Bharara ügyész időzített bombának nevezte ezeket a jelzáloghiteleket, amelyeket a cég a MortgageIT kétezer fős csapatának bevetésével osztott szét. Ez a cég összesen 3 100 jelzálogkölcsönt hagyott jóvá, ezek közül 1 400 dőlt be eddig. Ám Renee Calabro, a Deutsche Bank szóvivője közölte: szerintük a MortgageIT és a Deutsche Bank ellen benyújtott igények ésszerűtlenek és tisztességtelenek.

Az amerikai Város- és Lakásfejlesztési Minisztérium a Szövetségi Lakhatási Hivatalnak utalta át a jelzáloghitelek állami biztosításához köthető pénzeket. A minisztérium komplex feltételeket szabott a programban való részvételhez, beleértve az ügyfelek hitelképességét, a fedezetül szolgáló ingatlan értékét és a jövedelmi viszonyokat. A periratok szerint állításuk ellenére sem a Deutsche Bank, sem amerikai partnere nem feleltek meg ezeknek a szabályoknak.

csalás Deutsche Bank per szövetségi kormány jelzáloghitel ügyész
Kapcsolódó cikkek