Pénz- és tőkepiac

A meleg és leárazások a boltokba hajtották az amerikaiakat

Az erős munkaerő piaci és kereskedelmi adatok hatására a piac az éves csúcs közelében zárt tegnap. A kereskedelmi szektor 1999 júniusa óta nem látott ilyen kedvező adatokat.

Szerző: Tradenet

A meleg időjárás és a nagy leárazások a boltokba irányították az amerikai fogyasztókat. A szektor részvényei közül a TGT (51.67, +6.67%), KSS ($55.78, +7.08%) és az URBN ($32.58, +5.95%) rendkívül jól teljesítettek a tegnapi kereskedési nap során. A befektetők feleslegesen aggódtak a kereskedelmi adatok miatt, attól féltek, hogy a gázár emelkedésének hatására a fogyasztók visszaszorítják költekezéseiket. Azonban az erős számok azt mutatják, hogy az amerikaiak továbbra is vígan élnek és egyre csak vásárolnak.

A munkaerő piacot tekintve két meglepő riport került a napvilágra. Az első ízben munkanélküliségi segélyért folyamodó amerikaiak száma 7 hete nem volt ilyen alacsony, 418 000-e csökkent. Az ADP riport pedig egy 157 000 fős munkahelyteremtést mutat júniusban a mezőgazdasági szektor számait kivéve. Ez az adat jóval felülmúlta a piac 57 000-es várakozását.

Péntek: Végre elérkezett a hét legfontosabb napja hírek szempontjából. Ma kerülnek nyilvánosságra a júniusi foglalkoztatottsági adatok és az amerikai munkanélküliségi ráta, melyeket az Amerikai Munkaügyi Minisztérium 1 órával a nyitás előtt fog kiadni.

Az elemzők 80 000 új munkahelyteremtést és 9.1%-os munkanélküliségi rátát várnak. A tegnapi adatok mindenképpen optimizmusra adnak okot, a piac szereplői így nagyon jó adatokat és pozitív hangulatot várnak a mai naptól. Ma a CREE nevű részvényre fókuszálnak a befektetők, mivel a SemiLed (LEDS) nem érte el az előrejelzett profitokat. Ennek hatására a késői kereskedési órákban a 14%-ot zuhant. Ez hatással lehet a Led monitorok számára chipeket gyártó CREE részvényre is, mely a zárás utáni kereskedésben 2%-ot zuhant.

S&P 500

Amióta az index elérte a 130-as szintet csak a felfelé irányt ismeri. Mint tudjuk a trend a kereskedő legjobb barátja, használjátok bölcsen ezt a mondást! Amennyiben az ár visszazuhan 131.10-re, akkor ráülhet a 20-as és 50-es mozgóátlagok keresztezésére.. Az adatok hatásától függ, hogy melyik irányba indulunk el ma. Kedvezőtlen hírek esetén megkezdődhet egy eladási hullám. Jó hírek hatására az ár megcélozhatja a 137-es szintet, ahol viszont kisebb profitkivétre lehet számítani.

foglalkoztatás munkaerőpiac leárazás ADP
Kapcsolódó cikkek