Pénz- és tőkepiac

Indul a vitustánc a BÉT-en - A Mol és az OTP nyerhet

Pozitív nyitás után hullámzó árfolyammozgásra számítanak a Budapesti Értéktőzsde szerdai kereskedési napján az MTI által megkérdezett elemzők. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 336,77 pontos emelkedéssel, 18.975,39 ponton nyitott szerdán.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető részvénypiaci elemzője nap eleji kicsi optimizmust, az amerikai keddi pluszos zárására való reagálást vár. Mint mondta, "heves mozgások, csapkodások" várhatók a következő napokban, így szerdán is, mert sok a "függő változó", közte az amerikai jegybank politikája, kilátásai, és az elmúlt napok tőzsdei történései, a hazai vegyes kilátások. A pluszos nyitás után "elindul a tánc a parketteken" - fogalmazott. Szerinte pluszból mínuszba váltanak majd a részvényárfolyamok szerdán. Az elemző az OTP és a Mol esetében "visszapattanásra" számít.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője kiemelte: nem jelentett be rendkívüli intézkedést az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, de biztosította a piaci szereplőket, hogy további két évig rekord alacsony szinten tartja a jegybanki alapkamatot. Ez a bejelentés meghozta a befektetők vételi kedvét, így az előző napi zuhanás után markáns emelkedéssel zártak a tengerentúli indexek - tette hozzá azzal, hogy emiatt az európai részvényindexek is emelkedéssel indíthatják a napot, a hazai piac sem lesz ez alól kivétel.

A magas volatilitás azonban fennmaradhat, nagy napon belüli kilengések várhatóak továbbra is - közölte. Az elemző úgy vélekedett: a hangulatváltozásokra a Mol, és az OTP lehet leginkább érzékeny, az olajpapír esetében a 18.000 forintos, míg a bankpapír árfolyamában a 4.800 forintos szint lehet elérhető a következő napokban, amennyiben a jelenlegi jókedv ezúttal tovább tart néhány óránál.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 473,80 pontos, 2,48 százalékos csökkenéssel, 18.638,62 ponton zárt kedden.


 

Varga Zoltán OTP kuti ákos Fed bét volatilitás Mol elemző
Kapcsolódó cikkek