Pénz- és tőkepiac

Reálhozam-változás - November végéig csöngethet a pénzes postás

A kormány szeretne segíteni azoknak a volt magán-nyugdíjpénztári tagoknak, akiknek az adatai hibásan szerepelnek a pénztárak nyilvántartásában, ezért - valószínűleg november végéig - meghosszabbítják a reálhozamok kifizetésének határidejét - jelentette be a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Selmeczi Gabriella emlékeztetett arra, hogy a volt pénztártagoknak augusztus 31-ig kellett kézhez kapniuk a reálhozamot. A határidő meghosszabbításáról a kormány a megbízott szerint már a jövő héten dönthet.

A nyugdíjvédelmi megbízott kérdésekre elmondta: az érintettek köréről nincs pontos adatuk, de úgy tudják, hogy problémák vannak, a hibás adatnyilvántartás miatt rossz címre küldték a reálhozamot.

Határidőre befejezte a reálhozamok átutalásának elindítását az összes magánnyugdíjpénztár, most már a pénzügyi közvetítő rendszeren múlik, mikor juthatnak hozzá pénzükhöz az érintettek – közölte szeptember 1-én a Stabilitás Pénztárszövetség. A szövetség tagjai azoknak is időben újrautaltak, akik hibás adataikat 2011. május 31-e után módosították.

A szövetség arra kéri a volt pénztártagokat, hogy várják meg az elszámolási értesítőt, amelyben szerepel, hogy a megtermelt hozamból mennyi az inflációt kompenzáló rész, amely a tőke összegével együtt az államkasszába került és mennyi a többlet teljesítményből adódó reálhozam. Amennyiben vitatják a kifizetések nagyságát, esetleges jogorvoslati kezdeményezéseikkel forduljanak közvetlenül saját pénztárukhoz a probléma tisztázása érdekében

Selmeczi hibás reálhozam határidő kifizetés adat
Kapcsolódó cikkek