Pénz- és tőkepiac

Fontos nap közeleg a forint piacán

A forint grafikonján látható, hogy a 200 napos mozgóátlag hamarosan találkozik az 50 napos mozgóátlaggal, amelyre sok elemző figyel.

A két mozgóátlag hamarosan találkozhat egymással, és a technikai elemzők ilyen esetekben felerősödő mozgással számolnak. Keszeg Ádám, a Raiffeisen Bank közgazdásza elmondta, hogy 2010 novemberében is találkozott a 200 napos mozgóátlag az 50 napossal, azonban érdemi reakciót nem váltott ki.

„Közepesen erős hatása lehet az árfolyamra a mozgóátlagok találkozásának. Azért is lehet piaci hatása, mert sokan figyelnek erre” – nyilatkozta a Világgazdaság Online-nak a közgazdász.

Az 50 napos mozgóátlag meredeken csökken, ez a forint erősödésének irányába jelenthet mozgást – hangsúlyozta Keszeg Ádám. Meglátása szerint ugyanakkor nincs trendszerű mozgás jelenleg, és nyárig a 290-es szint közelében alakulhat az árfolyam.

„Nyáron megállapodhatunk az EU-val és a Nemzetközi Valutaalappal” – vélte. Hozzátette azt is, hogy az Európai Bizottság ügymenete lassú, és a kormány is egy „csendesebb” időszakban állapodna meg.

forint IMF mozgóátlag
Kapcsolódó cikkek