Pénz- és tőkepiac

Demján ötleteként Co-op üzletekben terjeszkedik a Gránit Bank

Stratégiai együttműködésben és kölcsönös részvénycserében állapodott meg a Co-op csoport és a Gránit Bank. A cél, hogy a Co-op csoport partnerei és ügyfelei hozzájuthassanak a Gránit Bank pénzügyi szolgáltatásaihoz.

A ma létrejött megállapodást a Gránit Bank részéről Hegedűs Éva alelnök-vezérigazgató, a Co-op Hungary részéről Csepeli Lajos igazgatósági elnök kötötte meg.

A Coop csoport az együttműködéssel háromezer kereskedelmi egységében kínálja a Gránit Bank pénzügyi szolgáltatásait, a cég törzsvásárlói részére többletszolgáltatásokat is kínál a hitelintézet. Többek között lakossági és vállalat számlavezetést, bankkártya- és elektronikus banki szolgáltatásokat nyújt a cég.

A két társaság 100-100 millió forint értékben tulajdonrészt is cserélt. Ezzel kapcsolatban Rédei István, a Co-op Star Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: nem az összeg nagysága a lényeg, hanem hogy az üzletkötés jóvoltából betekinthetnek egymás működésébe és hatással lehetnek arra.

Hegedűs Éva elmondta: a Coop üzleteiben történő megjelenésük komoly üzleti lehetőséget jelent, a Gránit Banknak ugyanis nincsenek fiókjai, szolgáltatásait interneten nyújtja, de az ügyfelek azonosításához, a szerződésekhez személyes találkozási is szükséges.

Az ötletgazda Demján Sándor hangsúlyozta, hogy a Co-op 1990 és 1995 között hatalmas üzleti lehetőséget hagyott ki, ha akkor aktívabban együttműködtek volna, ma jóval nagyobb részesedésük lehetne a kereskedelemben. Mint mondta, a meggyőződése, hogy a hazai termékek akkor lesznek csak jelentős mennyiségben eladhatóak, ha azok árukban is versenyképesek, ehhez pedig versenyképes méretben kell azokat termelni és beszerezni. Demján ezért tartja fontosnak az olyan szervezeteket és együttműködéseket, mint amilyeneket a Co-op alkalmaz.

Demján Co-op Gránit Bank
Kapcsolódó cikkek