Pénz- és tőkepiac

Többmilliárdos viharkárok a hétvégén

A hétvégi viharok nyomán több mint háromezer bejelentés érkezett az AEGON biztosítóhoz, az Allianznak pedig kétezer ügyfele tett bejelentést. A viharokban 30 ezer háztartás lehet érintett

Hétfő délutánig összesen 3008 kárbejelentés érkezett a hétvégi viharok nyomán a lakásbiztosításoknál vezető AEGON Magyarországhoz, az ügyfelek által becsült kárérték pedig meghaladja a 200 millió forintot. A legtöbb bejelentést – hasonlóan a korábbi hetekhez – most is vihar és villámcsapás miatt regisztrálták a biztosító szakemberei: gyakori a tetőcserepek lesodródása, fák tetőkre dőlése, a jégverés, illetve a pincék, kertek elöntése is. A szombati és vasárnapi viharok ezúttal leginkább Budapestet és Pest megyét érintették, de jelentős számban történtek káresemények Zalában is.

„Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, hogy a hétvégi események kapcsán akár 8–10 ezer darab bejelentés is érkezhet társaságunkhoz, a várható kifizetés pedig meghaladhatja a 400 millió forintot” – mondta el a történtek kapcsán Vereczki András, az AEGON biztosító vezérigazgató-helyettese. Vereczki András hozzátette: az eddigi adatok alapján biztosra vehető, hogy a hétvégi időjárás milliárdos károkat okozott országszerte – az AEGON számításai szerint 2–2,5 milliárd forint lehet az összesített kárérték –, és hozzávetőlegesen 30 ezer hazai háztartást érinthetett.

Az Allianz Hungária Zrt.-hez eddig közel 2000 darab bejelentés érkezett, melyre a várható kárkifizetések összege megközelíti a 150 millió forintot – közölte tegnap lapunkkal a társaság. A hétvégi hidegfront kapcsán elsősorban viharkárra, villámcsapásra, beázásra és jégverésre érkeztek kárbejelentések az Allianz Hungáriához is.

Az Allianz kárszakértő partnerei a kárbejelentéstől számított 1 munkanapon belül megkeresik az ügyfeleket a szemle időpontjának egyeztetése céljából – közölte a biztosító.

Eseménydús napok a tűzoltóknál

A vasárnapi vihar miatt országszerte több mint 400 riasztást kaptak a tűzoltók; többen meg is sérültek – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédel­mi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t. Hajdu Márton közölte: a viharos erejű szél okozott problémát, csaknem 300 esetben fakidőlés, illetve leszakadt faágak miatt hívták a tűzoltókat.

A Fővárosi Katasztrófavédel­mi Igazgatóság szóvivője, Kis­di Máté elmondta: Budapesten és környékén csaknem 100 esethez riasztották őket.

A Fővárosi Katasztrófavédel­mi Igazgatóság szóvivője, Kis­di Máté elmondta: Budapesten és környékén csaknem 100 esethez riasztották őket. -->

Allianz viharkár kárbejelentés
Kapcsolódó cikkek