Pénz- és tőkepiac

Equilor: Az iPhone 5-től nem estünk hasra

Lehullt a lepel az Apple legújabb csúcsmobiljáról tegnap este. Az iPhone 5 az előzetes várakozásoknak megfelelően vékonyabb, nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint elődjei.

Az új készülék a társaság első olyan eszköze, mely tud kapcsolódni a negyedik generációs, szupergyors LTE-hálózatokra. Az előrendelni legkorábban szeptember 14-én lehet, és leghamarabb 21-én szállítják le.

A sajtótájékoztató után az árfolyam minimális kilengést mutatott. A zárás utáni kereskedésben azért toltak még egy kicsit rajta, ennek köszönhetően 671,20 dolláron zárt a papír.  A historikus adatok alapján elmondható, hogy az iPhone bejelentések utáni 4-5 napban esni szokott a árfolyama. Hasonló mozgásra számít az Equilor, mivel nem éreznek átütőerőt az új termék kapcsán. Egyedüli támaszt a China Mobile-os partneri kapcsolat aláírása jelenthet.

Az új készülék már képes a kínai 3G-s frekvencia támogatására, ami eddig hátráltatta a két cég összebútorozását. A közös munka gyümölcse az iPhone eladásait akár 27,3 millióval is megdobhatja a HSBC számítása szerint (683 millió felhasználó 4 százaléka). Ami a második negyedéves készülékértékesítés adatokat nézve (35,1 millió darab) komoly előrelépés lenne.

LTE Apple iPhone
Kapcsolódó cikkek