Az év második hónapjában is rendületlenül vásárolták a befektetők a befektetési jegyeket, 77,65 milliárd forintnyi friss tőke áramlott az alapokba.
A legtöbb pénzt a kötvényalapok vonzották, több mint 40,5 milliárd forintnyi friss megtakarítás került beléjük. A kötvényalapok vagyona már meghaladja a 964 milliárd forintot, legnépszerűbbek ebben a kategóriában a hazai rövid kötvényalapok, ezekben van a kétharmada.

A második legkedveltebb kategória az abszolút hozamú alapoké volt. A minden körülmények között pozitív hozam elérésére törekvő alapok februárban több mint 37 milliárd forintot vonzottak, ezzel összvagyonuk 577 milliárd forintra emelkedett, így a pénzpiaci és a kötvényalapok után ez már a harmadik legnagyobb alapkategória Magyarországon. A vegyes alapok számára is jól sikerült a február, ezekbe a konstrukciókba több mint 20 milliárd forintnyi friss pénz került.

A hónap vesztesei a pénzpiaci, a részvény- és az ingatlanalapok voltak, ezekből kifelé áramlott a tőke. A pénzpiaci alapok hozama már egyre kisebb, vélhetően a befektetők igyekeznek átcsoportosítani a pénzüket kockázatosabb, de magasabb nyereséget ígérő alapokba. A devizás pénzpiaci alapoknál a profitrealizálás is okozhatott tőkekivonást a forint gyengülése kapcsán.