Pénz- és tőkepiac

NATO-csúcs: Magyarország 100 ezer euróval járul hozzá a kibervédelemhez

A múlt heti NATO-csúcson az ukrán válság kezelésére elfogadott több területet érintő intézkedések közül Magyarország 100 ezer euróval járul hozzá a kibervédelem erősítéséhez. Erről Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM), védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára beszélt hétfőn egy budapesti konferencián.

Magyarország vállalta továbbá: ha az Országgyűlés is hozzájárul, a korábban tervezetthez képest is növeljük a védelmi költségvetést, a pápai bázisrepülőtéren olyan infrastrukturális fejlesztéseket terveznek, hogy azt akár a legnagyobb repülőgépe is használni tudja.

A honvédség rövid időn belül egy lövészszázadot telepít a Baltikumba 2-2,5 hónapra, s szerepet vállal a gyors reagálású erőben is. Jövőre pedig többnemzeti, NATO-parancsnokság felügyelete alá tartozó hadgyakorlatokat tartanak Magyarországon - fejtette ki Siklósi Péter.

Takács Szabolcs, Külgazdasági és Külügyminisztérium, biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára azt mondta: a múlt heti NATO-csúcs legfontosabb eredménye volt, hogy a szövetség megerősödött. Egyértelmű üzenete, hogy a NATO egy erős katonai együttműködés, amely nem tűri, hogy bármely tagját atrocitás érje.

NATO kibervédelem
Kapcsolódó cikkek