Megtette az első nagyobb lépést a General Electric a pénzügyi érdekeltségei leépítése terén: mintegy 12 milliárd dollárért eladja a GE Capital Sponsor Finance társaságot Kanada legnagyobb nyugdíjalapjának (Canada Pension Plan Investment Board, CPPIB).

Az amerikai vállalatcsoport égisze alá tartozó befektetési társaság magában foglalja az alapvetően közepes vállalatok finanszírozására szakosodott GE Antarest is; eszközállománya több mint 10 milliárd dollár és elsősorban tőkeáttételes tranzakciókhoz, újratőkésítésekhez nyújt forrást. A megállapodást még jóvá kell hagyniuk a versenyhatóságoknak, ha minden jól megy, akkor a harmadik negyedévben zárhatják le az ügyletet. A több mint 18 millió kanadai nyugdíjmegtakarítását, összesen több mint 264 milliárd dollárt kezelő CPPIB megtartja külön cégként az Antarest; a nyugdíjalap egyébként a legaktívabb befektetők közé tartozott az elmúlt 12 hónapban, legutóbb az Informatica adatfeldolgozó céget vette meg áprilisban 5,3 milliárd dollárért.

A General Electric áprilisban jelentette be, hogy két éven belül el kívánja adni a GE Capitalhez tartozó érdekeltségek zömét, és lényegében csak azokat tartja meg, amelyek saját finanszírozási háttereként szolgálnak. (Magyarországon a Budapest Bank volt korábban a GE Capital érdekeltsége.) A GE a továbbiakban hagyományos fő üzletágaira fokuszál (gépipar, repülőgépipar, energia, közlekedési eszközök, egészségügyi berendezések). A társaság befektetői, illetve az elemzők által is szorgalmazott stratégiaváltással a GE azt kívánta elérni, hogy kevésbé legyen kitéve a pénzügyi szektor volatilitásának.