Pénz- és tőkepiac

Keddtől a tőzsdén a Waberer részvényei

Október 6-án bevezetik a Waberer's International Zrt. törzsrészvényeit a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) - derül ki a BÉT vezérigazgatójának a tőzsde honlapján hétfőn közzétett határozatából.

A határozat ismerteti: a BÉT a társaság 14 654 028 darab, egyenként 0,35 euró névértékű, 5 128 910 euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét 2015. október 6-val felveszi a terméklistára.    

A vezérigazgatója egyúttal felhívja a befektetők és a piaci szereplők figyelmét arra, bár a kibocsátó törzsrészvényeit a terméklistára történő felvétellel bevezetik a tőzsdére, mivel a kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság, az első kereskedési napot még nem határozták meg, a részvényekkel történő kereskedésre még nincs lehetőség.

A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a kibocsátó a szabályzatban meghatározott feltételek teljesítése esetén, a bevezetési naptól számított 90 napos határidőn belül külön eljárásban kérelmezheti - tartalmazza a határozat.

Waberer's International Zrt.
Kapcsolódó cikkek