A kínai kötvénypiaci befektetések hozzájárulnak az MNB befektetési portfóliójának diverzifikáltabbá tételéhez - hangsúlyozza a magyar jegybank.
   
A megállapodások a két bank közötti együttműködést, tágabb értelemben a kínai-magyar gazdaságdiplomáciai kapcsolatok erősítését szolgálják. 
   
A kínai bankközi piaci ügynöki szerződés létrejötte kifejezi az MNB kínai gazdaságba vetett bizalmát, egyúttal támogatja a Kína és Magyarország közötti együttműködés elmélyítését - hangsúlyozza az MNB honlapján is olvasható közlemény. A megállapodást a kínai pénzügyi piacok fejlődése, illetve a piaci szabályozásban bekövetkezett változások tették lehetővé. A Bank of China-val kötött ügynöki szerződés mellett az MNB megtartja a kínai szabályozó hatóságokkal, kifejezetten a Kínai Népköztársaság jegybankjával (PBC) fennálló kiváló kapcsolatait is.
   
A renminbi elszámolási számla szolgáltatások nyújtásáról aláírt megállapodásban a felek vállalták, hogy felmérik, miként  tudná az MNB hatékonyabban végrehajtani renminbi elszámolásait, illetve együttműködnek Budapest, mint a közép-kelet európai renminbi elszámolási központ szerepének erősítése érdekében.